Oog voor paard
& mens

Faciliteiten

Maak gebruik van de goed onderhouden binnenbak, buitenbak, stapmolen, wasplaatsen, solarium, losgooipaddock en longeercirkels. Door de kleinschaligheid zijn de faciliteiten vrijwel altijd beschikbaar op elk moment van de dag. Bij iedere stal hoort een grote kast & kluisje voor het opbergen van uw eigendommen. 


Binnenstallen: Bij elke stal hoort een afsluitbare grote zadelkast en een kluisje voor het paspoort. Mocht u dekens willen laten drogen is hier een rek voor beschikbaar. In een gezamenlijke ruimte is het mogelijk om een eventuele voerton neer te zetten. Ook zijn er 2 wasplaatsen aanwezig waarvan 1 met warm water & een solarium.

Binnenbak & buitenbak: Onze binnenbak heeft een afmeting van 20x40 m. en is voorzien van spiegels & een Agterbergbodem welke goed wordt onderhouden. De buitenbak heeft een afmeting van 22x62 m. en is ook voorzien van een Agterbergbodem en verlichting. Hindernismateriaal is aanwezig en er staat regelmatig een parcours opgesteld.

Paddocks: Naast een losgooipaddock hebben we 13  paddocks waar de paarden dagelijks in kleine groepen (van 2 tot 4 paarden) minimaal 9 uur in staan. Er is veel toezicht. De groepen worden zorgvuldig samengesteld, zodat er een rustige en fijne omgeving wordt gecreëerd. Op de paddocks wordt een ruime hoeveelheid ruwvoer gegeven door middel van slowfeeders en er is water aanwezig. De paddocks zijn deels verhard ter voorkoming van zandkoliek en worden meermaals per dag van mest verwijderd.

Stapmolen, galopbaan, bos & longeercirkels: De stapmolen op stenen heeft verschillende standen om de juiste snelheid & draaimoment te bepalen. Naast de stapmolen zijn 2 longeercirkels te vinden met daar omheen een galopbaantje. We hebben 2 stuks 18 meter omheinde longeerringen voorzien van een Agterbergbodem, verlichting & beregening. 


Weides: Indien er voor wordt gekozen dat het paard op een van de weides mag, zijn er meerdere opties mogelijk. Uw paard kan 24/7 op de wei of voor een paar uur. Het weideseizoen begint wanneer het weer het toelaat (doorgaans van mei t/m oktober). Naast onze normale weides zijn er ook landschapsweides beschikbaar vanaf juni. Deze weides zijn natuurlijk aangelegd en laag in suikers omdat het langer de tijd krijgt om te kunnen groeien. Ideaal voor paarden die hier gevoelig op zijn.